måndag 13 december 2010

Lucia, mera bak, en spis och en riktig julgran!

Här kommer ett gäng nya bilder på allt möjligt blandat julbestyr. Vi har varit i bakartagen igen och det blev ännu mera lussebullar. Agnes med förklädet på hjälpte till med det mesta som att vispa, hälla mjöl och knåda:

Mormor och morfar kom med paket, nämen titta! En spis! Agnes fick fullt upp och kokade pasta (presentsnören) och korv (kritor), sen bjöd hon på kaffe... mmmm va gott!


Igår, på självaste 3:dje advent ordnade vi med allt som behövdes för att klä julgran! Visst är den fin!? Nu har vi jul i vårt hus! Agnes hjälpte till, nyfiken men aningen skeptisk på vad som var på gång. Men det var kul att titta i julgranskulorna och se sig själv. På eftermiddagen kom alla Melinare då vi hade kusinträff, Jenny, Erika, Thomas och Caroline var på plats och vi mumsade tomtegröt och fikade.

Sen har det kommit mer paket! Farmor (mammoj) skickade två söta julråttor som nu bor under granen. Agnes har kramat och grejat med dem! Bland annat tvättat och bytt blöja då dem bajsar ganska ofta ;) Hon lyfter på klänningen och kikar, jo mycket riktigt: "Bajs!" säger hon sen fick vi lägga dem på skötbordet och tvätta, sen klart! Gullunge!

Idag har vi varit på dagis även om det egentligen inte var en dagis-dag! Det var ju nämligen luciafirande. De sjöngs och dansades och fikades, jättegulligt! Inte helt lätt att fånga 1åringar på bild men här sitter Agnes och kompisen Kalle och fikar, sen blev det lite bus i lekrummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar