onsdag 25 november 2009

Balkong

Det här med att sova... det är ju viktigt med bra sovrutiner för små gryn som Agnes. Det kan se lite olika ut från dag till dag (och natt till natt också för den delen) med vilka tider som hon vill sova. Ungefär lika men det kan ändras någon timme hit och dit. Någonting som däremot verkligen blivit rutin är hur det ska sovas på dagtid. Då är ett säkert kort: på med varm och skön overall, ner i barnvagnen, på med täcke och bums ut på balkongen. Hon blir lugn och somnar direkt. Det har verkligen blivit ett beting nu, men det är ju bra för det funkar!

Som nu på morgonen... vi var uppe lite tidigare än vanligt, vid 7. Hon börjar gnugga ögonen efter ett tag och mamman ser direkt möjligheten framför sig att få krypa tillbaka till sängen, läsa lite bok medan dottern sover brevid en stund. Det är ju rätt kallt ute nu också, tänker hon, så det kan ju vara mysigt för dottern att ligga kvar inne. Icke! Det krumbuktas och skriks och gnälls... Mamman provar att sjunga och vyssja men det gillas inte. Ok då. Bums på med kläderna och rulla ut vagnen på balkongen, hon blir nöjd och tyst direkt och ligger nu och sussar gott där ute.
Tur vi har infravärme när riktiga vintern kommer! :) Här busas det i nya stolen! Det åker ner en hel del grejer på golvet, det är kul!

2 kommentarer:

  1. Hej.Såg medd.kl.23 från Agnes. Mmmm ..ja tror den egna viljan börjar ta form!!!!...Kram från farmor

    SvaraRadera
  2. osså..är det väl tryggt,lite trångt,inbäddat varmt å gosigt i overallen....farmor igen!!

    SvaraRadera